ZDROWY BLOK CZEKOLADOWO-ORZECHOWY


Nie wiem czy pamiętacie jak was pytałam, co byście chceli, żebym stworzyła w zdrowszej wersji. Jedna z odpowiedzi brzmiała “blok czekoladowy”.
Uwaga…mój największy krytyk-mama- pytała jak zrobiłam, bo takie dobre! Coś w tym musi być! 😀


 

SKŁADNIKI:
130g ojeju kokosowego,
70g gorzkiego kakao,
150g masła orzechowego,
150g miodu,
320g ugotowane białej fasoli (u mnie z puszki), 3 garści posiekanych orzechów
kilka łyżek preparowanej kaszy jaglanej (można zmienic na coś innego),
ewentualnie ksylitol/stewia/erytrol do smaku.

 

WYKONANIE:
1.Fasole dokładnie wypłucz i  zblenduj na gładką masę, bez żadnej grudki.
2. Olej kokosowy i miód rozpuść w kąpieli wodnej.
3. Wszystkie składniki (pomijając orzechy i preparowaną kaszę) zblenduj na gładką masę.
4. Spróbuj ciasta i ewentualnie dosłodź.
5. Wymieszaj masę z orzechami i preparowaną kasza.
6. Wsadź do lodówki na minimum 2h. Najlepiej smakuje po całej nocy w lodówce!
SMACZNEGO!
PS pamiętajcie, że to nadal ciasto, więc nie wciągajcie na raz całej blachy 😆

3 Comment

  1. Kasia says: Odpowiedz

    Znowu bez piekarnika! 😀 <3 wyglada super!

  2. Ale pycha <3

    1. Olcia says: Odpowiedz

      <3

Dodaj komentarz