BATONIK OWSIANY O SMAKU BANANOWYM

Hej
Ostatnio w @fitloveboxie znalazłam kultowy już ”Baton Warszawski”. Niestety nie jest on tak łatwo dostępny, jakbym chciała (a bym chciała), wiec zaczęłam kombinować z domową wersją. Nie jest idealnym odwzorowaniem, ale test smaku przeszedł i wszyscy byli zadowoleni.

20160827_092129

SKŁADNIKI
na 5 batonów 60g

– płatki owsiane: 100g
– suszone banany (chipsy bananowe) 50g
– daktyle 100g
– olej kokosowy 30g
– len mielony 10g

20160827_091902

WYKONANIE:

1. Daktyle zalej wrzątkiem do  ich poziomu. Odczekaj 10-15minut.
2. Suszone banany i płatki owsiane zmiel na mąkę (nie musi być idealny proszek, fajnie jak zostanie kilka płatków). Dodaj siemię lniane. Wymieszaj.
3.  Olej kokosowy rozpuść.
4. Daktyle odcedź z nadmiaru wody i lekko wyciśnij ją z owoców (zostaw jej odrobinę, będzie łatwiej blendować).
5. Daktyle i olej zblenduj.
6. połącz wszystkie składniki i ulep z nich batony.

 

Ja maczałam swoje ręce w wodze, żeby masa się do nich nie kleiła.
POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO!

CAŁOŚĆ: 1220 kcal B18 W150 T55
1 BATON:244 kcal B 3,6 W30 T11

4 Comment

  1. Ewelina says: Odpowiedz

    Super przepis! Na pewno wypróbuje ☺️?

  2. Wiktoria says: Odpowiedz

    Ola, te batony się piecze? 😉

    1. bebutter_bebutte says: Odpowiedz

      Nieee 😀
      Do lodówki 🙂

      1. Wiktoria says: Odpowiedz

        Ja zamiast bananów dawałam 3 łyżki dżemu i upiekłam ?

Dodaj komentarz