WEGAŃSKA TARTA CZEKOLADOWA

Witam was serdecznie!
Dzisiaj mega prosty przepis na czekoladową tartę wegańską. Jest jeden mały haczyk, potrzebujecie blendera! 🙂
To do dzieła!
Wybaczcie, że bywam tak rzadko, ale wszystkie moje sprzęty potrzebne do pracy się buntują!

Obraz 320

SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA:

– 50g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut
– 30g wiórków kokosowych
– 70g płatków owsianych
– 30g orzeszków ziemnych

WYKONANIE:
(moja tortownica… a w zasadzie patelnia wypełniona folią aluminiową ma średnicę 20cm)

1. Z namoczonych daktyli odlej wodę, jednak ich nie wyciskaj z jej nadmiaru.
2. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj ja w miarę lepką masę.
3. Wypełnij spód naczynia oraz ścianki powstałym ciastem i dokładnie je przyciśnij.
4. Włóż do lodówki.

SKŁADNIKI NA MASĘ CZEKOLADOWĄ

– 1,5 awokado (260g)
– 1 banan (100g)
– 100g daktyli zalanych wrzątkiem na 10 minut
– 20 g gorzkiego kakao
– 30g oleju kokosowego PŁYNNEGO

WYKONANIE:

1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera.
2. Blenduj do połączenia się składników.
3. Przełóż masę na spód ciasta.
4. Przystrój w dowolny sposób
5. WSADZ DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ 2 GODZINY!

SMACZNEGO!

3 Comment

  1. Wygląda obłędnie! Wegańskie słodycze są the best <3

  2. Same pyszne składniki, super 🙂

  3. Wygląda przepysznie, koniecznie będę musiała wypróbować ten przepis!
    VIA-MARTYNA.BLOGSPOT.COM

Dodaj komentarz