PYSZNE PIERNICZKI 36kcal

Przyszedł taki czas, kiedy chce mi się wszystkiego co piernikowe i kakaowe! Kocham zapach pieczonego ciasta, a te cynamonowe nuty unoszące się w powietrzu…mmmm!

Chociaż ostatnio mam jakąś dziwną fazę na jedzenie cukierków… och te słabości! To NADE wszystko kocham te swoje fasolowe wymysły! I wy pokochacie! <3


SKŁADNIKI (u mnie 16 pierników)
– 2 jajka
– puszka białej fasoli (240g)
– odżywka białkowa 25g (myślę, że jak dodasz bananka będzie pycha! lub 10g mąki + 20g więcej ksylitolu i wyjdzie tak samo kalorycznie)
– ksylitol 17g
– kakao 12g
– soda oczyszczona 1 płaska łyżeczka
+ u mnie domowe, bezcukrowe powidła śliwkowe 1/2 łyzeczki na każdego pierniczka

WYKONANIE:
– fasolę odsącz, przepłucz wodą
– wszystko do blendera na gładką masę!
– spróbuj- dosłodź w razie potrzeby
– przelej do foremek 1/2 powstałej masy
– na środek babeczek dodaj powidła (1/2 łyżeczki na babeczkę)
-przykryj powidła pozostałym ciastem
– 180* 25 minut
SMACZNEGO


CAŁOŚĆ: 580 kcal B50 W63 T15
1 Z 16 BABECZEK: 36 B3 W4 T1

4 Comment

  1. Ooooo przepis już zapisany będę próbować 🙂
    Zapraszam do siebie 🙂

  2. fasolowe wypieki rządzą! 🙂

  3. Fasolowe pierniczki? Fascynujący pomysł 🙂

  4. Super pomysł, ja jeszcze nie wykorzystywałam fasoli w domowych wypiekach, ale chyba muszę zacząć 😀

Dodaj komentarz