CIASTECZKA OWSIANE Z BANANEM I JABŁKIEM

Dobra, dobra… czas się przyznać. Jestem wielkim, ogromnym, gigantycznym łasuchem! Mogłabym jeść słodycze na okrągło. Na szczęście (moje i wasze!) istnieje mnóstwo ,,fit” przepisów na zdrowe, energetyczne ciasta/ciasteczka/batoniki itd. Większość z nich bazuje na niezastąpionej owsiance. Dzisiaj przedstawię Wam mój ulubiony przepis.
Przyda się przede wszystkim dla tych, którzy w święta będą musieli obejść się bez tych wszystkich łakoci! Ommm <3
Mamuś nadchodzę, szykuj serniczek, jabłecznik, makowiec… Później to razem wybiegamy! Jak zawsze!
Teraz do konkretów:

Może moje zawodne ,,na oko” wam się na nic nie przyda ale myślę, że to, co zdołałam ”wypocić” poniżej – sprosta waszym oczekiwaniom! 😉
Ciasteczka ze zdjęcia nie są robione przeze mnie ale już przez dobrze wam znaną Ewelinę (przyszłą bratową).

SKŁADNIKI:
– 1,5 szklanki płatków owsianych
– 2/3 dojrzałe banany (średnie)
– 2 jabłka
– migdały/ rodzynki/ żurawina (niech was fantazja poniesie)
– cynamon (kto ile lubi :D)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
– banany rozgniatamy widelcem
-jabłka ścieramy na tarce lub kroimy w kosteczkę
– do owoców dodajemy pozostałe składniki
– masę wykładamy na papier do pieczenia (za pomocą łyżki lub rąk, jak kto lubi)
– pieczemy w 180° C, max 30 minut (musicie obserwować koniecznie, bo łatwo je spalić)

ŻYCZĘ SMACZNEGO!

PS
Uważajcie, uzależniają!

 

Dodaj komentarz